Noua anvelopa MICHELIN Pilot Sport 4

Noua anvelopa MICHELIN Pilot Sport 4  a fost lansata in primavara anului 2016, si a fost conceputa pentru vehicule premium si vehicule sportive de serie. Noua anvelopa ofera performante excelente, cu un înalt nivel de siguranta si o manevrabilitate excelenta pe suprafete umede si uscate, la viteze ridicate.

Ca urmare a colaborarii cu producatori emblematici de masini si a experientei în motosport

- Gama MICHELIN PILOT SPORT este dezvoltat impreuna cu cei mai exigenti producatori auto (BMW, Mercedes, Audi, Porsche)
- Designul benzii de rulare este inspirat de experienta motorsport (Formula E, WRC)

 Noua anvelopa de vara MICHELIN Pilot Sport 4 este conceputa sa raspunda asteptarilor exigente ale clientilor care nu sunt dispusi sa faca niciun fel de compromis si care isi doresc sa se bucure de  experienta  sofatului, în conditii de manevrabilitate  si  control  excelente.
 MICHELIN  Pilot  Sport 4 este o anvelopa de top in ceea ce priveste manevrabilitatea si siguranta pentru aceasta clasa datorita tehnologiilor inovatoare dezvoltate pentru sporturile cu motor.


 Anvelopa de vara MICHELIN Pilot Sport 4 constituie un exemplu excelent al implementarii strategiei MICHELIN Total Performance care  presupune  utilizarea  de  inovatii  si tehnologii avansate pentru optimizarea simultana a mai multor caracteristici  de  performanta. Anvelopa permite maximizarea mai multor caracteristici de performanta, inclusiv rezistenta la uzura, tractiunea si economia de carburant, rezultatul fiind o deplasare în conditii de confort si siguranta. 
Noua  anvelopa  de  vara MICHELIN  Pilot  Sport 4 asigura o manevrabilitate  excelenta  pe suprafete  uscate  pentru aceasta  clasa. Aceste  performante  au  fost posibile  prin  utilizarea tehnologiei Dynamic Response. Soluatia are la baza un strat suplimentar adaugat la carcasa, cu corduri rezistente din aramida si nylon. Tehnologia permite anvelopei sa reziste actiunii fortei centripete si sa menaina stabilitatea suprafetei de contact la viteze mari, asigurand o tractiune si o manevrabilitate optima.


Anvelopa MICHELIN  Pilot  Sport 4 utilizeaza aceasta solutie pentru:
- Cresterea puterii autovehiculului, în special pentru masinile care pot rula la viteze foarte mari,
- Anvelopa inlocuieste MICHELIN Pilot Super Sport si va fi fabricata în mai multe dimensiuni pentru masini puternice.

- BMW = 24 omologari cu PILOT SPORT si PILOT SPORT PS2, Mercedes = 31 omologari cu PILOT SPORT, PILOT SPORT PS2 si PILOT SPORT 3, AUDI & AUDI Quattro = 14 omologari cu PILOT SPORT PS2 si PILOT SPORT 3, PORSCHE = 43 omologari cu PILOT SPORT PS2 
- WRC = FIA World Rally Championship.

 

Beneficii: 


- Profil cu 10% mai robust datorita unei cantitatii mai mari de cauciuc aflata în contact cu solul în zona suprafetei de contact. 

- Banda de rulare mai rigida care permite anvelopei MICHELIN Pilot Sport 4 sa mentina o stabilitate mai mare a suprafetei de contact, în special la manevrele executate la viteze mari.

- Una dintre prioritatile Grupului Michelin, siguranta, a constituit un element central în dezvoltarea noii anvelope de vara MICHELIN Pilot Sport 4.

- Canalele longitudinale adanci elimina eficient apa din zona suprafetei de contact, reducand semnificativ riscul de acvaplanare.