logo

Luni - Vineri:

Sâmbata:

Duminica:

Plasati comanda de anvelope online si va vom contacta telefonic sau pe e-mail! / 0755 077 790
Despre anvelopele de iarna

Anvelope Iarna – Sfaturi Utile

 

Iarna este nevoie de anvelope bune

Iarna este necesar sa purtam “echipament” corespunzator: haine groase si incaltaminte cu care care sa nu alunecam. Pentru conducerea autovehiculului pe timp de iarna sunt necesare anvelope de calitate, care îmbunatatesc siguranta in toate conditiile meteorologice.

 

Nu doar atunci cand ninge

“Conduc numai in oras”, “Nu o sa fie zapada in aceasta iarna”, “Merg incet” … Acestea sunt cele mai comune scuze pentru a nu echipa autoturismul corespunzator cu anvelope de iarna.

Putini soferi stiu ca, la o temperatura de sub 7°C, chiar si cele mai bune anvelope de vara isi pierd treptat aderenta si compromit manvrabilitatea, stabilitatea in curbe si distanta de franare.

 

Prevenirea situatiilor periculoase prin alegerea corecta a pneurilor de iarna?

Fluctatiile de temperatura din timpul iernii pot fi periculoase pentru soferi. Schimbarea rapida a condtiilor meteorologice si scaderea rapida a temperaturii sub nivelul pragului de inghet pot fi un cosmar pentru cei neechipati corespunzator.

Aceste lucruri ne fac sa constientizam cat de importante sunt anvelopele de iarna de calitate.

 

Schimbarea cauciucurilor din timp

Schimba anvelopele de iarna din timp: urmareste prognoza meteo si fii pregatit sa-ti echipezi masina. Iarna se apropie atunci cand noptile sunt adesea reci si temperaturile dimineata sunt aproape de zero. Conducerea cu anvelope de iarna pe asfalt uscat în zilele mai blande de iarna, nu va uza excesiv anvelopele!

 

Verificarea rotilor

Verificati cu atentie starea de anvelope de iarna înainte de montarea lor. Asigurati-va ca nu exista crapaturi, taieturi sau umflaturi pe peretii laterali. Adâncimea recomandata a canalelor principale este de cel putin 4-5 mm.

În cazul în care anvelopele sunt uzate inegal, verificati unghiul de directie ale vehiculului.

 

imagine anv iarna blog

 

Presiunea corect? – economie si menvrabilitate

Verificati presiunea în anvelope. Presiune corecta în pneuri asigura un condus confortabil, reduce consumul de combustibil si emisiile periculoase.

La etapa de montare, asigurativa ca anvelopele si invart in sensul corect de rotatie.

Anvelopele sunt dispozitivele cele mai active de siguranta ale unui vehicul.

 

Permutarea rotilor

Permutati pozitia rotilor între axele fata si spate dupa fiecare 10.000 de kilometri  pentru a spori longevitatea pneurilor. Amintiti-va sa verificati si presiunea în anvelope atunci cand le permutati.

Verificati de asemenea pneurile de uzura neuniforma atunci cand le schimbati pozitia. Daca anvelopele dumneavoastra arata uzura neuniforma, faceti-va unghiurile si echilibrati rotile la un service de roti autorizat RAR.

 

Conducerea în strainatate în timpul iernii

În orice tara conducatorul auto este responsabil pentru dotarea corecta si starea tehnica a vehiculului sau

Ati putea fi pasibil de o amenda, daca împiedicati fluxul normal de trafic sau provocati un accident ca urmare a neechiparii corespunzatoare a vehiculului (anvelope de sezon).

 

Unele tari solicita soferilor sa utilizeze anvelope de iarna in mod obligatoriu. Daca aveti planificat un drum prin Europa continentala în lunile de iarna va recomandam ca anvelopele de iarna sa fie montate.

 

Verificati starea anvelopelor, presiunea si adâncimea benzii de rulare. In cele mai multe tari din Europa unde pneurile de iarna sunt obligatorii, trebuie ca adancimea profilului benzii de rulare sa fie de minim 4mm.

Pentru confortul d-voastra se recomanda ca anvelopele de iarna sa le aveti montate pe un alt set de jante (de preferat din otel) .

 

Utilizand anvelopele de iarna cu alte jante, va protejati jantele originale ale masinii de sarea, nisipul si murdaria din timpul iernii.

Atunci cand aveti doua seturi de jante cu anvelope nu mai platiti de doua ori pe an montatul si echlibratul rotilor!